SEO konsulent

SEO konsulent
// Mads Ottersland

Google.no er Norges travleste handlegate, med over 50 millioner søk hver eneste dag.

En SEO konsulent bidrar til organisk vekst ved å oppnå plasseringer blant «de 10 blå» på første side i Googles søkeresultater.

Logoer

Det kan være forretningskritisk å ikke være synlig på første side i søkeresultatene. Bare på side én i resultatene kan differansen i trafikk være opptil 40%.

Men hvordan kan vi jobbe med SEO på en god måte for å fortjene en plass øverst i søkeresultatene?

Som teknisk SEO konsulent i en bransje som er i konstant endring er det avgjørende å holde fingeren på pulsen. Ved å teste og eksperimentere i isolerte miljøer kan vi definere tiltakene som fører til økt effekt.

SEO er ikke en kunst, det er en vitenskap.

Hva gjør en SEO konsulent?

SEO handler om å gjøre endringer på et nettsted som, når de kombineres og utføres på riktig måte resulterer i merkbar forbedring av nettstedets brukeropplevelse, ytelse og konverteringer fra organiske (ubetalte) søkeresultater.

Generelt kan vi dele SEO inn i 3 disipliner; teknisk-, innhold- og ekstern optimalisering.

Teknisk SEO

Teknisk SEO er alle tiltak på et nettsted som ikke direkte påvirker innholdet. Det inkluderer blant annet kildekode, server, gjennomsøkbarhet, hastighet og sikkerhet.

On-page / innholdsoptimalisering

Den tradisjonelle tilnærmingen til innholdsoptimalisering er å målrette en nettside mot et spesifikt nøkkelord ved å strategisk plassere dem i overskrifter og tekst.

En SEO konsulent bør kjenne til de grunnleggende prosessene i «Natural Language Processing» (NLP) og vektormodellen for å forstå hvordan en søkemotor analyserer tekst, etablerer ordrelasjoner og til slutt danner et bilde av hele setninger og dokumenter før de presenteres til brukerne i søk.

Off-page / ekstern SEO

Ekstern, eller «off-page», SEO refererer til alle tiltak som blir gjort utenfor ditt eget nettsted.

Dette kan være i form av lenkebygging fra andre relevante nettsteder, engasjement i sosiale kanaler og positive omtaler eller anmeldelser hos en tredjepart.